hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás sertéskaraj rétesbatyuban

60 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, és 2-3 evőkanál olajon megpirítjuk. A tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, és elkeverjük (így biztosítva azt, hogy ne keseredjen meg). Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a megpucolt, apróra vágott gombát. Megszórjuk őrölt fehérborssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és sózzuk. Fedő alatt addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Kicsit hagyjuk kihűlni.

A karajszeleteket kissé klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon süssük elő mindkét oldalukat. Tartsuk melegen addig, amíg a réteslapokat előkészítjük.

1-1 réteslapot használunk fel 1-1 batyuhoz, mégpedig úgy, hogy a lapot félbe, majd ismét félbe hajtjuk (hajtások előtt kenjük meg kevés olajjal elkevert tejföllel), tehát 1/4 lapunk marad. Ennek a közepébe helyezünk el 1-1 szelet húst, és rákanalazunk a gombából. Összefogjuk a réteslap négy végét, összecsavarjuk, és snidlinggel összekötjük. A tetejét is kenjük meg olajos tejföllel.

Tűzálló tálba sorakoztatjuk a batyukat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss