Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-sajtos töltött paradicsom

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lereszelt vagy felaprózott hagymát megfuttatjuk kevés olajon, hozzáadjuk az összetört fokhagymát és az apróra vágott gombát.

Ha a leve gyorsan elpárolgott, ráütjük a tojásokat, s összesütjük. Sóval és borssal ízesítjük.

A paradicsomokat lefejezzük, közepüket kiszedjük, púposra betöltjük a gombás-tojásos masszával. Erre mintegy kalapként rárakjuk az előzőleg levágott részt. A kész paradicsomokat kivajazott
tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük.

A vajat felolvasztjuk, belemorzsoljuk a leveskockát és összevegyítjük a paradicsomok belsejével, s fűszerezve az ételre öntjük. A paradicsomok tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd sütőbe téve megpirítjuk, s az utolsó néhány percre megszórjuk apróra vágott
bazsalikomos petrezselyemmel.

Köretnek rizst – amihez egy kis mazsolát is keverhetünk – adhatunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss