hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-sajtos sertésszelet

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szeletkere vágott sertéskarajt vagy -combot kiklopfoljuk és megsózzuk, majd kevés zsiradékon lepirítjuk. Egy edénybe rakunk finomra vágott vöröshagymát és kevés zsiradékot. A hagymát megpirítjuk, majd belerakjuk a kis kockára vágott gépsonkát és ezt is sütjük, pirítjuk. Ezután jöhet bele a kis kockára vágott friss gomba és ezzel is egy kicsit megpiritjuk. Ezután lisztszórással besűrítjük, és kevés vízzel felöntjük úgy, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. Ízesitjük sóval, borsal és kevés szerecsendióval. A natúr sertésszeleteket tepsibe helyezzük, a tetejükre kis kupacokat rakunk a masszábol, és ennek a tetejére egy-egy szelet sajtot. Kevés vizet vagy csontlét öntünk a tepsibe, amit berakunk az előmelegített sütőbe és 150 fokon 6-7 percig sütünk - közben egyszer meglocsoljuk kevés sörrel. By: Xalone

Megjegyzés

Nagyon gyors és ízletes étel... - MME

Ezek is érdekelhetnek