hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-sajtos polenta

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk 6 dl vízzel, a szerecsendióval, a kurkumával, 1 tk sóval és némi borssal együtt. Habverővel apránként beledolgozzuk a kukoricalisztet, majd lassú tűzön sűrű kásává főzzük kb. 15 perc alatt. Közben fakanállal folyamatosan kevergetjük. Miután megfőtt, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
  2. A szárított vargányát 1 dl forró vízben áztatjuk 5 percig. A friss gombát letisztogatjuk és felszeleteljük vagy feldaraboljuk. A salottát és a fokhagymát felkockázzuk, majd a nagy serpenyőben felhevített olívaolajon erőteljesen megpirítjuk 2 perc alatt. Hozzáadjuk a salottát, valamint a fokhagymát, és rövid ideig együtt sütjük. Felöntjük a balzsamecettel és a sherryvel, majd hozzáadjuk a vargányát az áztatóvízzel és a habtejszínnel együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, és egyet forralunk rajta. Végül félrehúzva beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet és rozmaringot. 
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsiben elosztjuk a gombás ragut, és megszórjuk a kis darabokra tépett vagy vágott mozzarellával. A polentát a sütő középső részében sütjük 15 percig, vagy amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.
Készítsd többféle friss gombával, pl. fehér és barna csiperkével vagy ördögszekér-laskagombával! A sherryt száraz tokaji szamorodnival, a tejet szójaitallal, a tejszínt szójakrémmel helyettesítheted. Minimozzarella használata esetén vágd félbe a lecsepegtetett sajtgolyókat. A szeletelt pizzamozzarellát tépd kisebb darabokra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss