Elkészítés: A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttattam. A robotgép táljába öntöttem a lisztet, az élesztőt, a vajat, sót, a tejszínt, és elkezdtem a géppel dagasztani, majd a langyos tejet adagolni hozzá. Lágy tésztát kell készíteni. Lisztezett tálban, fóliával letakarva kelesztettem 1 órát.
Ezalatt a hagymákat apró kockára vágtam, és 2 evőkanál olívaolajon megpároltam. A gombát tisztítás után felszeleteltem, és rádobtam a hagymára. Fűszereztem sóval, borssal, kakukkfűvel, és vágott petrezselymet adtam hozzá. 5 percig pároltam, majd levettem a tűzről, és hagytam kihűlni. Hidegen hozzákevertem a krémsajtot, és előkészítem a tésztát.
Kikentem olívaolajjal egy pizzasütőformát, és kibéleltem a tésztával úgy, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Fokhagymás olajjal megkentem, megszurkáltam, és vastagon rákentem a gombás krémet. Erre szórtam rá a durván reszelt pizza mozzarella sajtot.
200 fokos sütőben, hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütöttem. (Akkor jó, ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt.) Cikkekre vágva kínáltam, akár egy pizzát.
A saját receptem, remélem, másoknak is ízleni fog. Aki a gombát szereti, főleg annak ajánlom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre