Elkészítés: A megtisztított csirkét kis darabokra vágom. Egy mély tűzálló tálat 1 dkg vajjal kikenek, és az aljára terítem a csirke felét. Megsózom, megszórom borssal, majd beborítom a megtisztított, karikára vágott vöröshagyma felével. Erre szórom a szeletelt gomba felét, ezt is megsózom, majd rácsorgatom a zúzott fokhagymával elkevert tejföl felét. A tejfölrétegre fektetem a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprika felét, majd elölről kezdem a rétegezést.
Végül lelocsolom az apróra vágott petrezselyemzölddel elkevert maradék
fokhagymás tejföllel, és a lefedett tálat előmelegített, forró sütőbe tolom.
45 percig sütöm, majd a fedelét levéve, a tetejét pirosra pirítom.
Sült burgonya és saláta illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre