Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás ragu alatt sült sajtos hús

MME MME
8 4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a sajtot. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A hagymát is feldaraboljuk. A megmaradt margarinon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, kicsit fűszerezzük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát is, és készre pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a kész gombára öntjük állandó keverés mellett, majd jól összeforraljuk. Még melegen a sajtos hús tetejére öntjük. Lefóliázva puhára pároljuk sütőben, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk, hogy a teteje kis színt kapjon.

Megjegyzés

Bármilyen körettel - rizzsel, tésztéval, krumplipürével - nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss