Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás quiche

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg tetszés szerinti gomba (pl. rókagomba, csiperke)
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek vaj + a formához
  • bors
  • 6 db tojás
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag konyhakész linzertészta
  • 1 ek aprított kakukkfű

Elkészítés

  1. A gombát letisztogatjuk és felszeleteljük. A megtisztított hagymát csíkokra metéljük. Serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a gombát a hagymával együtt, és kevergetve enyhén megpirítjuk kb. 5 perc alatt. Megsózzuk, megborsozzuk, és levesszük a tűzről.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A leveles tésztát kigöngyöljük, és kibélelünk vele egy vajjal kikent szögletes piteformát. Leterítjük sütőpapírral, nehezéknek szárazborsót vagy -babot szórunk rá, és a sütő alsó részében, alsó melegítéssel sütjük 15 percig.
  3. Közben a felvert tojásokat elkeverjük a tejszínnel. A nehezéket a sütőpapírral együtt kiemeljük a formából. A hagymás gombát elosztjuk a tésztán, majd rámerjük a tojásos keveréket és megszórjuk az aprított kakukkfűvel. Változatlan hőfokon készre sütjük kb. 35 perc alatt.

Tudj meg mindent a quiche-ről itt >>> 
Quiche-receptek >>> 

Ha gyakran sütsz quiche-t, akkor a nyári gyümölcsszezonban összegyűjtheted a cseresznye- és meggymagot nehezéknek. Megmosva száríts meg, és akárhányszor felhasználhatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss