Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás quiche leveles tésztából

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy piteformát kikenünk vajjal, majd megszórjuk liszttel és kibéleljük a kigöngyölt leveles tésztával úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme legyen.
  2. A letisztogatott gombákat apróra vágjuk. A megtisztított pórét vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát présen átnyomjuk.
  3. Nagy serpenyőben felhevítjük a 2 ek vajat. Rádobjuk a bacont, hozzáadjuk a pórét és a fokhagymát, majd 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, a csiliporral és a kakukkfűvel ízesítjük. Hozzáforgatjuk a kétféle gombát, és addig pároljuk, amíg a lé szinte teljesen elfő. Ekkor levesszük a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gombás keveréket eloszlatjuk a tésztán, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, valamint ízlés szerint sóval, borssal és a szerecsendióval, majd a gombára öntjük. Végül a quiche-t az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss