Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás pirítós

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az idénygombát tisztítom (lehetőleg nem mosom, csak letörlöm vagy fogkefével leszedem róla a szennyeződéseket), felszeletelem, olívaolajon megpirítom (csak annyira, hogy még ropogós maradjon), borsozom, sózom, kakukkfüvet szórok rá.

Fokhagymás pirítósra tejfölt kenek, tejére kerül a pirított gomba.

Megjegyzés

Ha gombászom, rendszeresen ezt készítem el, amikor hazaérek, mert gyors, finom és laktató étel. A vadon termő gombák legtöbbje nagyon jellegzetes zamattal rendelkezik, ezért kevés fűszerezés is elég! A fotón frissen szedett rizikéből készült pirítós látható. - vonyi

Ezek is érdekelhetnek

Friss