Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás palacsintatorta

MME MME
3/5
75 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A lisztet a tojással, tejjel, szódavízzel kikeverjük. Csipetnyi sóval ízesítjük és 30 percig állni hagyjuk. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha félig megpárolódott, hozzáadjuk a fél pohár vízben elkevert paradicsompürét. A gombára öntjük, babérlevéllel ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. A tésztából a szokásos módon, kevés, megforrósított olajon palacsintákat sütünk. Megkenjük a paradicsomos gombával és kiolajozott tűzálló tálban egymás tetejére helyezzük. Forró sütőben 8-10 perc alatt összemelegítjük. Megszórjuk a reszelt sajttal és még 2 percre visszatoljuk a sütőbe. Tortaszerűen szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss