A spárgák fás részét levágom, majd a sípokat kettévágom. Sós vízben megfőzöm.
Közben a hagymákat és a petrezselymet aprítom, a sajtot lereszelem a nagy lyukon. A paradicsomot kockára vágom. A tojásokat felverem, sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót, beleteszem a petrezselymet, összekeverem.
Egy serpenyőben a bacont megsütöm, ráteszem a hagymákat, megdinsztelem, majd a gombát és paradicsomot, valamint a spárgát is belerakom, átkeverem, majd félreteszem.
A serpenyőbe teszek vajat. Amikor megolvadt, beleöntöm a tojást, egy lapáttal kicsit meghúzogatom, amikor majdnem kész, az egyik felére pakolom a zöldségeket, a reszelt sajtot. Majd ráhajtom a másik felét, s egy római saláta levelekkel borított tányérra csúsztatom. Díszítem paradicsomszeletekkel és koriander levéllel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre