Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd vékonyra kinyújtjuk, és a kivajazott piteformába tesszük. A tészta alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk a tésztára, és arra szórjuk a sütőgolyókat vagy babot, ami nehezékként szolgál. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Amíg sül a tészta, vajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a gombát, és erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel és a vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult és elfőtt a leve, akkor hagyjuk kicsit hűlni.
A 3 tojást elkeverjük, hozzáöntjük a tejszínt.
Az elősütött tésztán elrendezzük a gombát, ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre