Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás lepény leveles tésztából

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd vékonyra kinyújtjuk, és a kivajazott piteformába tesszük. A tészta alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk a tésztára, és arra szórjuk a sütőgolyókat vagy babot, ami nehezékként szolgál. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

Amíg sül a tészta, vajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a gombát, és erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel és a vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult és elfőtt a leve, akkor hagyjuk kicsit hűlni.

A 3 tojást elkeverjük, hozzáöntjük a tejszínt.

Az elősütött tésztán elrendezzük a gombát, ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Egy adag tészta, gomba, tejszín és sajt. Remek alapanyagok egy könnyed ételhez. Némi salátával és egy pohár borral tökéletes ebédre vagy vacsorára. A tésztát készíthetjük magunk is, de a fagyasztott leveles tészta is tökéletes. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss