Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás lepény

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj+a formához
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-1 csokor petrezselyem és kapor
  • 3 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • A sütéshez nehezéknek:
  • szárazbab

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük . A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, összevagdaljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és a gombát a hagymával kb. 5 percig pirítjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük, és ha kihűlt, belekeverjük a zöldfűszereket. Kivajazzuk a formá(ka)t. A tésztát hat darabra vágjuk, és kibéleljük vele a formákat úgy, hogy az oldalukra is jusson. Villával több helyen megszurkáljuk a tésztát, sütőpapírt terítünk rá, és rászórjuk a babot. A sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a tejfölt elkeverjük a tojással, sóval, borssal fűszerezzük. A tortákat kivesszük a sütőből, leemeljük a sütőpapírt és a babot (lásd a Vakon sütés című keretes anyagot). A tortákra szétosztjuk a gombát, és leöntjük a tojással. A sütőben további 15 percig sütjük.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 504 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss