Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás lencsepüré

MME MME
1 4.3/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: az előző este megmosott, átválogatott és beáztatott lencsét másnap leszűröm, és annyi tiszta vízben, amennyi jól ellepi, puhára főzöm. Ha már langyosra hűlt, saját levével pépesre turmixolom. A tejfölt a liszttel és fél dl vízzel simára keverem.

Elkészítése: a megtisztított gombát szeletekre vágom. A hagymát finomra aprítom, majd a felforrósított olajon, befedve, saját levében sóval, borssal puhára párolom. Ezután hozzáadom a lisztes tejfölt és a petrezselyemzöldet, majd folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ízletes köret füstölt húsféléhez vagy sült kolbász mellé, de magában is tartalmas főétel. Különösen finom céklasalátával!

Ezek is érdekelhetnek

Friss