Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás lasagne

MME MME
2 3.6/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60-70 dkg gomba
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 15 dkg sürített paradicsom
  • 2 dl víz
  • 1 csapott kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1-1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű, bazsalikom és oregánó
  • 1 csomag /40 dkg/ lasagne tészta
  • A sajtos besamelmártáshoz:
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 liter tej
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk. Ezután a vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zöldfűszereket beleszórjuk, és 2 percig főzzük. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, kevergetve megforrósítjuk, de nehogy megégjen. A tejet apránként hozzáöntjük, folyamatosan keverve mártás sűrűségűre főzzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a sajt felét hozzákeverjük. Egy akkora tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, amiben 3 lasagne lap elfér egymás mellett. Néhány kanál sajtos mártást teszünk az aljára, a tésztát ráfektetjük. Erre paradicsomos-gombás mártást locsolunk, amire sajtos mártás kerül, és megint tészta. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A lényeg, hogy a tetején sajtos mártás legyen, különben nem puhul meg a tészta. A tetejére rakjuk a maradék reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben /210 fok, légkeverésesben 190 fok/ kb. 25 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss