Elkészítés: A gombát vágjuk nagyobb darabokra (sokat fog csökkenni a vízveszteség által a mérete a főzés során), majd kevés olívaolajon, nagy lángon kezdjük el pirítani. Amikor a gomba már pirul, szórjuk meg ízlés szerint kakukkfűvel, borsozzuk és sózzuk. Pirítsuk tovább, majd adjunk hozzá 1 evőkanálnyi vajat, 1 dl vizet, forraljuk krémesre, és vegyük le a tűzről.
A besamelmártáshoz melegítsünk habzásig 1 evőkanál vajat, majd szórjuk bele a lisztet, és pirítsuk halványbarnára. Öntsük fel a tejjel, reszeljünk bele szerecsendiót, őröljünk bele borsot, és folyamatos keverés mellett közepes lángon sűrítsük be.
A sütőformánk alját vajazzuk ki, majd béleljük ki lasagnelapokkal (nem kell előfőzni!). Kanalazzunk rá a mártásból, majd a gombából, és fedjük le újabb tésztalapokkal. Erre mehet ismét egy adag mártás, majd gomba, illetve tészta. Folytassuk a rétegezést addig, amíg el nem fogynak a hozzávalóink. A tetejére besamelmártás kerüljön, és szeletelt mozzarellával fedjük be.
Toljuk 200 °C-os sütőbe, és süssük meg kb. 30 perc alatt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre