Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-krémsajtos töltött batyu

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 5 cl étolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 25 dkg krém sajt
  • őrölt bors
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot, és hagyjuk kihűlni.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.

A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk majd felvert egész tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss