Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot, és hagyjuk kihűlni.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk majd felvert egész tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre