Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás kotlett

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg csontozott sertés rövidkaraj
  • étolaj
  • 2 szem borókabogyó
  • 1 kávéskanál Piros Arany
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A gombakrémhez:
  • besamelmártás
  • 10 dkg gomba
  • vaj
  • őrölt bors
  • 1 db tojás
  • A besamelhez:
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A forró olajon átforgatjuk a besózott rövidkarajt, majd kevés vízzel, borókabogyó, Piros Arany, fokhagyma és néhány szem bors hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk (közben a húst többször megforgatjuk a levében).

A húst zsírjára sütjük, deszkára téve hűtjük, és 8 egyenlő szeletre vágjuk.

Közben elkészítjük a besamelmártást, hozzákeverjük az apróra vágott, előzőleg kevés vajon puhára párolt, zsírjára sütött gombát, sót, őrölt borsot és 1 egész tojást.

A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk, majd mindkét felüket bevonjuk a sűrű gombakrémmel, és vizes kézzel óvatosan rányomjuk. Végül lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss