A letisztogatott gombát felszeleteljük, 3 ek olajon megpirítjuk, és szűrőbe áttéve lecsepegtetjük.
Közben a megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a bazsalikomot durvára vágjuk. A serpenyőbe öntött 2 ek olajon megpirítjuk a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát és összemelegítjük. Beleforgatjuk a bazsalikomot, valamint a reszelt parmezánt, és megsózzuk, megborsozzuk.
A szószhoz a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. Állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük a tejet, lassú tűzön tovább keverve felforraljuk, majd félrehúzzuk. Még forrón belemorzsoljuk a kéksajtot, és simára keverjük. A reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben vajjal kikent sütőtálba vagy tepsibe rétegezzük a lasagnelapokat, a gombát és egy kevés kivételével a szószt. Végül az egészet leöntjük a félretett szósszal, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen készre sütjük kb. 25 perc alatt.