Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-kapros töltött káposzta

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát kb. 10 percig főzzük, majd leveleit leszedjük. A tarhonyát az olajon kicsit megpirítjuk, a szegfűgombát megtisztítjuk, szárát levágjuk, a kalapját összevágjuk nem túl apróra. Összekeverjük a tölteléket, a tarhonyát, a gombát, a tojást, reszelünk bele 1 kis fej vörörshagymát, majd sóval, borssal és paprikával ízesítjük. Beletöltjük a káposztalevelekbe, lábosba tesszük, és felöntjük vízzel. Melléteszünk 1 csokor friss zöldkaprot és savanyítjuk egressel vagy 5-6 érett paradicsommal. Össezfőzzük, majd tejföllel tálaljuk. Aki szereti, könnyű rántást is tehet hozzá.

Megjegyzés

Nagyon finom vega étel, a tarhonyátol és a fűszerektöl különleges az íze. Erdélyből, a nehéz időkből származik. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss