hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-káposztás marhatokány

MME MME
4/5
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A húst leöblítjük, megszabadítjuk a hártyáktól és inaktól, majd féltenyérnyi szeletkékre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a pórét karikákra, a gombát karcsú gerezdekre szeljük. A káposztát vékony csíkokra metéljük, kissé besózzuk.
Elkészítés: Az olajat felhevítjük, beletesszük a húst, és erős tűzön, mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagyma felét, a borókabogyót, a kakukkfüvet és az áttört fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, saját levében 40 percig pároljuk. Ezután a húshoz adjuk a sárgarépát, a pórét és a gombát, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt további 25-30 percig, teljes puhulásig főzzük. Megfonnyasztjuk a maradék hagymát a vajban/margarinban, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és a babérlevelet, majd lefedjük, és saját levében puhára pároljuk, végül fedő nélkül elfőzzük a levét. A káposztát előmelegített tálba szedjük-simítjuk, majd levével együtt a tetejére terítjük a gombás-zöldséges húst, és kakukkfűlevélkékkel vagy petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk. Sós vízben főtt, petrezselymes burgonya illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 690 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss