Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás kacsahúsleves

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és megmossuk. Lobogva forró vízbe tesszük a csontokat 3-4 percre, majd kivesszük, és lemossuk.
Elkészítés:
1. A lemosott csontokat és combokat 1,5 liter vízben feltesszük főni, amikor forr, takarékra vesszük a lángot, és ameddig a lének habja van, azt eltávolítjuk. Beletesszük a zöldségeket, sózzuk, és ha ismét habja van, leszedjük. Amikor nincs már habja, beletesszük a borsot, a babérlevelet, hozzáadjuk a bort, és nagyon kíméletesen 2 órán át főzzük.
2. Mielőtt elkészülne a leves, keveset kiszedünk egy kisebb tálba. Az erdei gombákat megtisztítjuk, megmossuk, és a kiszedett levesben pár percig főzzük. (Ha szárított gombával dolgozunk, áztassuk kb. egy órára forró vízbe, majd ugyanúgy járunk el, mint a friss gombával.)
3. A levest óvatosan, finom szűrőn át leszűrjük. A főtt zöldségeket tálba szedjük, összevágjuk. A húst kivesszük, illetve leszedjük a csontokról, szintén összevágjuk, és tálba tesszük. Rászedjük a leszűrt levest és az erdei gombákat, majd ízlés szerint megszórjuk petrezselyemmel. Tálaláskor a levesbe tetszőleges tésztabetétet, vagy palacsintametéltet tehetünk.

Megjegyzés

Fotók: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss