Mindmegette.hu
Elkészítés: A darált húst összekeverjük a reszelt gombával, retekkel, tojással, oregánóval, perezselyemzölddel, sóval és borssal.
A masszából golyókat formázunk, és olívaolajon megsütjük.
Márványsajttal elkevert tejföllel tálaljuk.
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Így lehet túlélni a pandémiás hónapokat – interjú Csernus Imrével
Conte: Szerződést szeg az AstraZeneca, egyre több uniós állam nem tud időben oltani
Figyelem! Kiderült az ellenzék első tíz tervezett kormányzati lépése
Mit fedezel fel elsőre a képen? Sok mindent elárul rólad
Kökény Attila: úgy érzem, hogy megfulladok
Elképesztő felfedezést tettek a csillagászok: nem akartak hinni a szemüknek
Kósa Lajos: Debrecenben lesz a Nemzeti Oltóanyaggyár
Gáspár Evelin bevallotta: illegális szerektől várta a nagy fogyást
Recept
Vass Lászlóné
Cikk
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ez az izgalmas, közel-keleti ihletésű sültcékla saláta remek egy elegáns menüsor elejére, de pita kenyérrel tökéletes hétköznapi vacsora válhat belőle!
Recept válogatás
A csicseriborsó az egyik legmellőzöttebb hüvelyesünk, holott finom, tápláló, laktató, egészséges és rendkívül sokoldalú alapanyag. Használhatjuk levesbetétként, főzve vagy sütve köretként, raguként, pörköltként és salátában, hogy legelcsépeltebb formuláit, a falafelt és hummuszt már ne is említsük. Egyre népszerűbb továbbá fasírtalapanyagként vegán hamburgerekben, lisztté őrölve pedig ideális gluténérzékenyek számára is.
Fülöp Sándor
MME
Ha szereted a töltött paprikát, próbáld ki Gáspár Bea verzióját is, aki kaliforniai paprikába tölti a darált húsos tölteléket. Videón mutatjuk a receptet!
A francia konyha öt alapmártásának egyike, az aránylag könnyen elkészíthető, sokféleképp ízesíthető és sok mindenre felhasználható besamel. Számos étel, például a Croque Monsieur elképzelhetetlen besamel mártás nélkül, de ugyancsak furcsán venné ki magát nélküle a Dubarry szelet vagy a muszaka, a lasagne és cannelloni. Mutatjuk a legjobb besameles receptek.
Rozsnyai Gabriella
Sosem értettem, miért vesz bárki kész salátaöntetet. A bolti változatnak ugyanis csak hátrányai vannak. Az íze tök mű, és annyi tartósítószer van benne, hogy ha meghalunk, kis szerencsével be se kell majd balzsamozni minket, mert minden bizonnyal nem fogunk lebomlani. Tápérték nulla, a hozzávalókról pedig a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy első osztályúak. Ipari olaj, ipari ecet, kristálycukor, színezék és „E” betűk végeláthatatlan sora egyetlen üvegbe zárva. Ugyan ki akarna ilyet locsolni egy egészségesnek szánt salátára?
Elég volt a nehéz ételekből, a zsíros húsokból? Összegyűjtöttünk több, mint 50 olyan receptet, amelyek nem terhelik meg a gyomrot, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Próbáljátok ki őket!
Ma több mint 75 ezer család izgult a középiskolai felvételi miatt, ahol a gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett 10-10 feladatot megoldania.
A csirkemellben az a nagyszerű, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet belőle ebédet vagy vacsorát készíteni, ráadásul az ára sem megfizethetetlen, és a kezdők is tudnak vele dolgozni. Lehet rántani, tölteni, de rakott ételekbe is kiváló. A csirke rohanós hétköznapokra, de ráérős hétvégékre is jó választás, íme néhány recept.