Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás hús kifordított bundában

MME MME
1
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg karaj szeletekre vágva
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt a panírhoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg konzerv gomba
  • őrölt bors
  • Az öntethez:
  • 5 dl langyos víz
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 kiskanál ételízesítő
  • 5 dkg olvasztott margarin

Elkészítés

Elkészítés: A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fél órát pihentetjük.
Utána panírozzuk, de fordítva: először a
zsemlemorzsába, majd a tojásba, végül a liszbe forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalán hirtelen kisütjük.

Egysorosan tepsibe tesszük, rászeleteljük a vöröshagymát, egyenletesen rászórjuk a felszeletelt gombát, végül ráöntjük az összekevert öntetet.

A tepsit alufóliával befedjük, és 45-50 percig kis lángon sütjük.

Bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss