Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás göngyölt pulykamell ricottás brokkolipürével

MME MME
4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg (erdei) gomba
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem
  • néhány szál kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A püréhez:
  • 50 dkg brokkoli
  • 3 dl tej
  • 10 dkg ricotta
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A gombás töltelékhez a felaprított vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és a kakukkfüvet, megpároljuk.

Pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A húst alufóliára helyezzük, ráhalmozzuk a gombás tölteléket, feltekerjük a fóliával, szorosan összecsavarjuk, és közepes lángon, serpenyőben, kevés zsiradékon megsütjük (vagy hústűvel összetűzzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és a sütőben 185°C-on 35 perc alatt megsütjük).

Közben a brokkolit ujjnyi darabkákra vágjuk, a tejben megfőzzük. Ha már szinte teljesen elfőtt a leve, belekeverjük a ricottát. Ízesítjük sóval, borssal, és botmixerrel pépesítjük.

A hústekercseket felszeleteljük, és a brokkolipürével tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss