Elkészítés: A hámozott, vastagabb szeletekre vágott nyers krumplit egy kivajazott tepsibe teszem. A 3 kanál olajba belekeverem a pirospaprikát, a köményt, kevés borsot és megsózom. Ezzel a keverékkel leöntöm a krumplit, és jól összeforgatom a tepsiben, hogy a szeleteket befedje. Rákarikázok 1 fej hagymát, és rászóróm a felaprított fokhagymát is.
A megtisztított gombafejeket tönkjükkel együtt kalappal felfelé beleállítom a krumpli közé, mindegyik tetejére borsónyi vajat teszek, megsózom, és meghintem provance-i fűszerkeverékkel.
Alufóliával letakarva 180 fokos sütőben (légkeveréses) 40 percig sütöm. Majd kiveszem, a fóliát leveszem róla, ráöntök egy kis pohár tejfölt, rászórom a reszelt sajtot, és visszateszem a sütőbe, de már fólia nélkül. Tovább sütöm még kb. 15 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre