A gombás fasírt leveles tésztában elkészítéséhez a finomra vágott hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és jól lepirítjuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a pirított gombát, a tojást, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és a zsemlemorzsát, ezután ízesítjük sóval, borssal és jól összekeverjük.
A leveles tésztát kitekerjük, a széleit megkenjük enyhén felvert tojással, majd a közepére egy csíkban eloszlatjuk a húsos massza felét. A tészta két szélét behajtjuk, a szabadon maradt tésztát pedig a masszára hajtjuk, ezután olajjal kikent tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Így járunk el a másik adaggal is.
Megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, ezután visszavéve a hőfokot 180 fokra további 30 perc alatt készre sütjük.