Elkészítés: A füstölt csülköt egészen puhára főzünk, s a levében hagyjuk kihűlni. Kicsontozzuk, a bőrétől, a zsírosabb részektől elválasztjuk.
A széles csíkokra vágott bőrrel kibélelünk egy nagyobb tepsit vagy tűzálló edényt. Erre fektetjük a csülökdarabokat.
Utána fél kiló gombát vékony szeletekre vágunk, és kevés zsíron megfuttatjuk. Amint a gomba némi levet engedett, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, egy csipetnyi sóval és ételízesítővel, majd néhány másodpercig még a tűzön hagyjuk.
A tűzről levéve apránként hozzákeverünk 2 dl főzőtejszínt, megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Pár csepp citromlével, fél kiskanálnyi cukorral ízesítjük. A csülök tetején elosztjuk, és megszórjuk 10 dkg reszelt füstölt sajttal.
Forró sütőben 20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre