Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csülök füstölt sajttal

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt csülköt egészen puhára főzünk, s a levében hagyjuk kihűlni. Kicsontozzuk, a bőrétől, a zsírosabb részektől elválasztjuk.

A széles csíkokra vágott bőrrel kibélelünk egy nagyobb tepsit vagy tűzálló edényt. Erre fektetjük a csülökdarabokat.

Utána fél kiló gombát vékony szeletekre vágunk, és kevés zsíron megfuttatjuk. Amint a gomba némi levet engedett, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, egy csipetnyi sóval és ételízesítővel, majd néhány másodpercig még a tűzön hagyjuk.

A tűzről levéve apránként hozzákeverünk 2 dl főzőtejszínt, megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Pár csepp citromlével, fél kiskanálnyi cukorral ízesítjük. A csülök tetején elosztjuk, és megszórjuk 10 dkg reszelt füstölt sajttal.

Forró sütőben 20 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss