Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csirketokány

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.

5 dkg vajban lepirítjuk a húst, majd kivesszük a zsiradékból és melegen tartjuk.

A megmaradt lében még 5 dkg vajat felolvasztunk, ebben átpároljuk a hagymát és a gombát. Hozzáadjuk a bort, a vermutot, és nagyjából 2 percig együtt pároljuk őket. A tejszínnel sűrűre forraljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és egy kevés citromlevet.

Miután levettük a tűzről, hozzáadjuk a meleg tartott húst, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss