Elkészítés: A szárított gombát kb. fél órára langyos vízbe áztatjuk.
A csirkemellet 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a sót, cayenne borsot és lisztet, ebbe forgatjuk a csirkehúst. Szitán keresztül lerázzuk a fölösleges fűszeres lisztet. Serpenyőben olajat forrósítunk, és aranysárgára pirítjuk a húskockákat. Törlőkendővel bélelt tányérra szedjük.
A serpenyőnket használjuk a gomba elkészítéséhez is. A felaprított hagymát, fokhagymát és gombát együtt pirítjuk kb. 5 percig, majd borral felöntve további 1 percig forraljuk. A vargányát szintén felaprítjuk, áztató vizével együtt adjuk a serpenyő tartalmához. Majd tejszínt csurgatunk bele, ezzel további 5 percig rotyogtatjuk. Ezután hozzáadjuk a félretett csirkehúst, átforgatjuk a gombás szósszal. A tűzről levéve fűszerezzük zsályával.
A leveles tésztát lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk. 8 akkora kört szúrunk ki belőle, amivel ki tudjuk bélelni a választott sütőformát (muffinforma tökéletes), és 8 kisebbet, amivel beborítjuk a tölteléket. A formát kibéleljük a formázott tésztával, kiskanál segítségével beletöltjük a gombás-csirkés tölteléket. A tészta szélét megkenjük tojássárgájával. Befedjük a kisebb tésztakoronggal, amit a szélein jól rányomkodunk, villával meg is mintázhatjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy sülés közben távozhasson a gőz.
Sütés előtt a tetejét is megkenjük tojássárgával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.
A salátához a mustárból, a balzsamecetből és az olívaolajból kevés sóval, borssal selymes dresszinget készítünk. A salátát tálba öntjük, megszórjuk a felcsíkozott aszalt szilvával, majd meglocsoljuk a dresszinggel. A pástétommal töltött batyukkal fogyasztjuk.