Elkészítés: A raguhoz a hagymákat felaprítom és olajon megpárolom, majd hozzáadom a kockákra vágott csirkemellet, és kb. 25-30 percig párolom. Közben a gombát és a répákat is felaprítom, majd a raguhoz adom. Tovább párolom még kb. 15 percig, és megsózom. Ha már megpuhult a hús és a zöldségek is, akkor a zabliszttel és a joghurttal habarást készítek, kicsit felengedem vízzel, és hozzáöntöm. Kicsit hígabb legyen, mint egy főzelék. Hozzáadom az aprított petrezselymet és a többi fűszert is, megkóstolom, ha kell, utána fűszerezem, és még kb. 2-3 percig lassú tűzön összefőzöm, majd félreteszem.
A gombócokhoz a hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom lassú tűzön, majd hozzáadom a zabpelyhet, és kb. 1 percig folytonos kevergetés mellett megpirítom. Utána leveszem a tűzről, még forrón ráöntöm a tejet, hozzáadom a sót és aprított bazsalikomot. Hagyom min. 15 percet állni, hogy a pehely magába szívja a tejet.
Közben vizet forralok, ha felforrt, úgy formázok kis gombócokat, hogy zablisztet adok a keverékhez. Nekem 2 evőkanál bőven elég volt ahhoz, hogy jó kemény gombócok legyenek. Forrásban lévő vízbe dobom, és kb. 2 percig főzöm, majd leszűröm.
Igazán nagyon ízletes étel, akár vendégvárónak is kitűnő. Jó étvágyat!
A recept minden szakaszban úgy fogyasztható, hogy akik az első szakaszban járnak, azok hagyják ki belőle a répát, viszont akik a harmadik szakaszban vannak, ők bátran sűríthetik tejszínnel is, garantáltan nem fogja elrontani.