Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csirkemell pestós nokedlivel

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 1 db chili
  • 1/2 citrom
  • őrölt feketebors
  • oregano
  • kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • A nokedlihez:
  • 2 kanál zöld pesto
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet lapjában felszeleteltem, sóztam, borsoztam, tettem rá kakukkfüvet, meglocsoltam olívaolajjal, s beraktam a hűtőbe.

Egy nappal később kivettem, egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöttem, majd kivettem, félretettem.

A nokedli alapanyagait galuska sűrűségű tésztává dolgoztom, forró, sós vízbe szaggattam, majd amikor feljöttek a víz felszínére, leszűrtem.

Az olajban az aprított hagymákat, majd a felszeletelt gombát megsütöttem, fűszereztem, facsartan rá citromlevet. Beletettem a csirkemellszeleteket, öntöttem rá kevés vizet, s tovább pároltam, majd a fehérbort és a tejszínt is hozzáöntöttem. Egyet forraltam rajta, és a nokedlivel tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss