Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csirke spenóttal

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 3 ek olívaolaj
  • 75 dkg csirkemell
  • 1/2 fej hagyma
  • bors
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 tk paprika
  • 4 bögre csirke alaplé
  • 1 bögre tejszín
  • 15 dkg spenót
  • 1 bögre parmezán
  • 50 dkg tészta

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk két evőkanál olívaolajat, majd a kockára vágott csirkét megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk és ha elkészült kikapjuk a serpenyőből.
  2. Az edénybe egy evőkanál olajat öntünk, és belerakjuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, akkor mellétesszük a vékony szeletekre vágott gombát és apróra zúzott fokhagymát. Kakukkfűvel, paprikával, sóval és borssal fűszerezzük, majd felöntjük a csirke alaplével és a tejszínnel. Hozzárakjuk a tésztát, és gyakran kevergetve addig fűzzük, amíg a tészta puha nem lesz.
  3. Hozzáadjuk a gombás-tésztához a spenótot, a csirkét és a reszelt parmezánt. Jól összekeverjük és lehúzzuk a tűzről az edényt. Tálaláskor még megszórhatjuk sajttal.

VILLÁMGYORS TÉSZTAÉTELEK - A 30 LEGJOBB RECEPT, 30 PERC ALATT! - VÁLOGATÁS >>>

CSIRKÉS-MÁRVÁNYSAJTOS TÉSZTA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss