Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás burgonyafasírt

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombát apróra kockázzuk, kevés olajon pici vízzel megpároljuk. Tárkonnyal, leheletnyi rozmaringgal, sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, félretesszük.

Felkockázzuk a meghámozott burgonyát, és sós vízben megfőzzük. Ha kész, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a margarint, a petrezselymet, a fűszereket, a lisztet és a zsemlemorzsát. Végül belekeverjük a gombát is.

Fasírtgolyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük. Forró olajban kisütjük.

Megjegyzés

Önmagában, köretnek is kiváló, akár hidegtálak éke is lehet. Más zöldségekkel is nagyon finom, például pritamin paprikával. - katonaandrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss