hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás borjútokány

75 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisujjnyi, a szalonnát keskeny csíkokra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a gombát szeletelem, a paradicsompaprikát kis kockára darabolom.

1 evőkanál zsiradékban a szalonnát lassan pirosra sütöm, a gombát hozzáadom, sózom, borsozom, megpárolom, zsírjára sütöm, kicsit lepirítom, félreteszem.

A maradék zsiradékban a vöröshagymát enyhe szalmasárgára pirítom, rajta a fokhagymát is megfuttatom. Hozzáadom a húst, magas hőfokon folytonos keveréssel körülpirítom. Sózom, borsozom, majoránnával, babérral ízesítem, meglocsolom borral, lefedve, takarékon puhulásig saját levében párolom. Hozzáadom a félretett szalonnás gombát és a kockázott pritamin paprikát, együtt párolom néhány percig.

A tejfölben kikeverem a lisztet kb. 2 dl vízzel, behabarom a tokányt, összeforralom, közben szükség szerint a fűszereket pótolom, durvára őrölt tarka borssal, kevés mustárral ízesítem.

Köretnek nokedlit, párolt rizst, főtt tésztát kínálhatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss