Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-ananászos marharagu

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst nagyobb kockákra vágjuk. Felhevítjük az olajat egy vastag aljú serpenyőben, majd a húst kisebb adagokba beletéve minden oldalon egyenletes barnára pirítjuk, majd egy tálba kiszedjük.

A visszamaradt olajon átpírítjuk a finomra vágott vöröshagymát, a húst visszatesszük, és felöntjük a húsleves 2/3 részével. Lefedve kb. 1 óra alatt puhára pároljuk.

Ezután beletesszük az apró kockára vágott zellert, a vastagabb darabokra vágott gombát és a csíkokra vágott paprikát. Együtt pároljuk 10-15 percig. A lisztet elkeverjük a maradék húslevessel, és a raguhoz öntjük, rövid ideig tovább főzzük. Beletesszük az ananászt, jól átforgatjuk.

Burgonyapürével, párolt rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.

Megjegyzés

A ragu édeskés-gyümölcsös ízéhez jól illik a kellemesen hideg barna sör. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss