Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaropogós

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg laskagomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db száraz zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és húsdarálón nyersen megdaráljuk az előzőleg beáztatott, kifacsart zsemlével és a füstölt szalonnával együtt.

Ízesítjük sóval, reszelt vöröshagymával, apróra vágott petrezselyemmel. Beletesszük a tojásokat is, és jól összegyúrjuk. Ha a massza túl lágy, adunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen.

Hüvelykujj nagyságú kis hengereket formálunk belőle, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva bundázzuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss