Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás vörösboros muffinnal

45 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gombapaprikáshoz:
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt csemege paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • A vörösboros muffinhoz (6-8 db):
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 3 ml olívaolaj
  • csipet cukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. Megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, megmossuk a paradicsomot, megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, apróra kockázzuk.

2. Olajon - csipet sóval és borssal - üvegesre pároljuk a vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát, és néhány másodpercig kevergetjük (ne égjen meg).

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd a gombát, 1 dl vizet aláöntünk. Fedő alatt puhára főzzük, közben elkészítjük a muffint.

4. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).

5. A muffinhoz összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, só, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, majoranna).

6. Összekeverjük a nedves összetevőket: mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük a bort, az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.

7. A nedves összetevőket a szárazakhoz öntjük, és alaposan összekeverjük, a formákba kanalazzuk a tésztát (a forma 3/4-éig).

8. 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss