Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás szalonnával

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombákat megmosom (nem áztatom), a tönkje végén lévő maradványokat letisztítom, héjastól nem vékonyan felszeletelem.

Nagyobb serpenyőben kisütöm a szalonnát, benne üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, meghintem pirospaprikával, hozzáadom a lecsóalapot, kb. 10 percig fedő alatt párolom, majd hozzáadom a gombát. Sózom, borsozom, a többi fűszerrel és a fokhagymával ízesítem, és kb. 20-25 perc alatt közepes hőfokon fedő alatt készre főzöm.

Közben a tejfölben a lisztet kikeverem, a főzés vége felé hozzákeverem a gombához, összeforralom, és szükség szerint utána ízesítem a fűszerekből.

Megjegyzés

Ebben az esetben párolt rizst szavazott hozzá a család, de szeretjük nokedlivel vagy penne tésztával is.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss