Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás kölessel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk és mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. A hagymát apróra vágjuk.
  2. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát majd, ha már üveges, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a gombát és a babérlevelet. Megsózzuk, megborsozzuk, és fűszerezzük majoránnával, majd egy kevés (kb. 60-70 ml) vizet öntünk alá, és megpároljuk a gombát. Ha puha a gomba, hozzákeverjük a joghurtot, beforraljuk, és tálalásig félretesszük.
  3. Átmossuk a kölest, majd egy evőkanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megsózzuk. Fedő alatt alacsony lángon addig pároljuk, amíg a köles a teljes vízmennyiséget felszívja, és a szemek megpuhulnak. A petrezselymes kölest a gombapaprikással tálaljuk.

12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss