Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombamártás

MME MME
1 5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. gombamártáshoz megtisztított és felszeletelt gombát 2 evőkanál vajon 1-2 percig pirítjuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a citromlével. Ezután megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A zsiradékot visszatesszük a lángra, hozzáadunk 1 evőkanál vajat. Hagyjuk belőle kisülni a vizet, majd 1 percig pirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a húslevest és a tejszínt, és 5 perc alatt mártássá főzzük.
  4. Beletesszük a gombát és az apróra vágott újhagymát, és kb. 1 percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. 

Megjegyzés

Nagyon különleges, ünnepi alkalomra is. Kiváló sült csirkéhez párolt rizzsel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss