Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombamártás húsgombóccal, burgonyatallérokkal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két darab lila hagymát apróravágjuk, olajonlepirítjuk, majdkettéosztjuk. A megmaradt olajban kisütjük a vékonyra szeletelt burgonyákat, ha szükséges folyamatosan pótoljuk az olaj mennyiségét.
  2. A gombócokhoz a hagyma egyik felét, a húst, sót, borsot, borókabogyót, a finomra reszelt sárgarépát és a fokhagymát keverjük. Továbbá hozzáadjuk a tojást, zabpelyhet és alaposan összedolgozzük. Gombócokat formázunk és sós vízben készre főzzük.
  3. A gombákat csíkokra vágjuk, kevés olajonmegpirítjuk, majd néhány perc múlva hozzákeverjük a cikkekre vágott lila hagymát és tovább pirítjuk. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és a gombákraöntjük, kiforraljuk.   
  4. A pirított hagyma másik felét tálalásnál szórjuk a gombócok tetejére.

Nézd meg a recept videóját itt!  >>>

RÁNTOTT CUKKINI MÁSKÉNT: ZABPEHELLYEL MÉG ROPOGÓSABB! >>>

JÉGHIDEG EPERKRÉMLEVES FŐZÉS NÉLKÜL: FINOMSÁG 10 PERC ALATT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss