Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombamártás húsgombóccal, burgonyatallérokkal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két darab lila hagymát apróravágjuk, olajonlepirítjuk, majdkettéosztjuk. A megmaradt olajban kisütjük a vékonyra szeletelt burgonyákat, ha szükséges folyamatosan pótoljuk az olaj mennyiségét.
  2. A gombócokhoz a hagyma egyik felét, a húst, sót, borsot, borókabogyót, a finomra reszelt sárgarépát és a fokhagymát keverjük. Továbbá hozzáadjuk a tojást, zabpelyhet és alaposan összedolgozzük. Gombócokat formázunk és sós vízben készre főzzük.
  3. A gombákat csíkokra vágjuk, kevés olajonmegpirítjuk, majd néhány perc múlva hozzákeverjük a cikkekre vágott lila hagymát és tovább pirítjuk. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és a gombákraöntjük, kiforraljuk.   
  4. A pirított hagyma másik felét tálalásnál szórjuk a gombócok tetejére.

Nézd meg a recept videóját itt!  >>>

RÁNTOTT CUKKINI MÁSKÉNT: ZABPEHELLYEL MÉG ROPOGÓSABB! >>>

JÉGHIDEG EPERKRÉMLEVES FŐZÉS NÉLKÜL: FINOMSÁG 10 PERC ALATT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss