hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombamártás húsgombóccal, burgonyatallérokkal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Két darab lila hagymát apróravágunk. Serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta, majd kivesszük és félretesszük.
  2. A megmaradt olajban kisütjük a vékonyra szeletelt burgonyákat, ha szükséges folyamatosan pótoljuk az olaj mennyiségét.
  3. A húsgombócokhoz a pirított hagyma egyik felét, a húst, sót, borsot, borókabogyót, a finomra reszelt sárgarépát és a fokhagymát összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, majd alaposan összedolgozzük. Gombócokat formázunk és sós vízben készre főzzük.
  4. A gombákat csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd néhány perc múlva hozzákeverjük a maradék egy, cikkekre vágott lila hagymát és tovább pirítjuk.
  5. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és a gombára öntjük, kiforraljuk.
  6. A félretett pirított lila hagyma másik felét tálalásnál szórjuk a gombócok tetejére.

Nézd meg videón, hogyan készül a húsgombóc pirított gombával és sült krumplival!

Megjegyzés

Glutén- és laktózmentesen készülő húsgombócok. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss