Elkészítés: A zöldségeket tisztítás után kis kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon dinszteljük sűrű kevergetéssel, majd beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. Elkeverjük a liszttel és az őrölt paprikával, azonnal felengedjük kb. 1,2 l. vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
Amint felforr, beleadjuk a feldarabolt gombát, fűszerezzük, és lassan főzzük kb. 10 percig. Hozzáadjuk a tejszínt, együtt forraljuk lassan.
A tojásból és a lisztből galuskatésztát keverünk egy kis tálkában, majd egy teáskanalat a forró levesben felforrósítunk, és beleszaggatjuk a babszemnyi nagyságú galuskákat. Pár perc lassú forralással főzzük, közben ízlés szerint pár csepp ecettel ízesítjük.
Rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre