Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaleves reszelt tésztával

65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gombaleves elkészítéséhez a gombát a karikára vágott répákkal és a kockára vágott zellerrel feltesszük főni. Hozzáadjuk az összekötött petrezselyemzöldet, és megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A hagymát kockára vágva megpirítjuk a zsíron, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a leveshez öntjük.
  3. A reszelt tészta elkészítéséhez a tojást egy tálba tesszük, megsózzuk, és teszünk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Jó kemény tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett felületre reszeljük a tésztát, és beletesszük a levesbe. Néhány perc alatt együtt készre főzzük. 

Megjegyzés

Ez a leves vegyes erdei gombából a legfinomabb, de termesztett gombával is elkészíthető. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss