Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaleves óriásnokedlivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gombaleveshez az olajat felforrósítjuk, az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük párolni rajta, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a felkarikázott répát, fehérrépát és a kockára vágott zellert. Fedő alatt együtt pároljuk.
  2. Amikor a gomba összeesett, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel. Lefedjük és addig főzzük (kb. 25 perc), amíg a zöldségek puhulni kezdenek.
  3. Ameddig fő a leves, elkészítjük a nokedlit. A lisztet simára keverjük a vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Keményebb állagúra készítjük a tésztát. Amikor a zöldségek átpuhultak, a nokedlit egy deszkáról késsel a levesbe szaggatjuk és kb. 4 percig főzzük.

Nézd meg videón, hogyan készül a gombaleves óriásnokedlivel

Ezek is érdekelhetnek

Friss