Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaleves óriásnokedlivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombaleveshez az olajat felforrósítjuk, az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük párolni rajta, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a felkarikázott répát, fehérrépát és a kockára vágott zellert és együtt pároljuk. Amikor a gomba összeesett, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel. Lefedjük és addig főzzük (kb 25 perc), amíg a zöldségek puhulni kezdenek.
  2. Ameddig fő a leves, elkészítjük a nokedlit. A lisztet simára keverjük a vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Keményebb állagúra készítjük a tésztát. Amikor a zöldségek átpuhultak a nokedlit egy deszkáról késsel a levesbe szaggatjuk és kb 4 percig főzzük.

Ajánljuk még:

Videó! Így készítheted a gombalevest óriásnokedlival! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss