Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaleves négyféle gombából

MME MME
45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A négygombás leves elkészítéséhez a gombákat megtisztítjuk és felaprítjuk, olajon kissé megpároljuk a zúzott fokhagymával és apróra vágott vöröshagymával együtt, majd felöntjük az alaplével.
  2. Ha felforrt, belerakjuk a zöldbabot, a zöldborsót, a felaprított karfiolt, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a kockára vágott burgonyát, majd tovább főzzük.
  3. A tejszínt a liszttel simára keverjük pár kanál levessel, majd hozzáadjuk a leveshez. Sóval, ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük, és belerakjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd készre főzzük. 

Ezek is érdekelhetnek