Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon párolni kezdjük, majd a gombát tisztítás után szeleteljük, a hagymához adjuk. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk, majd a paprikával színezzük, és felöntjük vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a leveshez adjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és szintén a leveshez adjuk.
A galuskához a tojást a vajjal, sóval és a darával jól kikeverjük, és hozzáadjuk az egészen apróra darabolt medvehagymaleveleket, majd hűtőbe tesszük 20 percre. Addigra a leves elkészül, és lehet evőkanállal beleszaggatni a galuskákat. A galuska ne legyen se túl kemény, se túl lágy.
Ha feljönnek a levesünk felszínére, akkor elkészült, és lehet tálalni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!