Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaleves medvehagymás galuskával

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál sárgarépa
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • kevés liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • petrezselyemzöld
  • A galuskához:
  • 3-4 levél medvehagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj vagy zsír
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon párolni kezdjük, majd a gombát tisztítás után szeleteljük, a hagymához adjuk. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk, majd a paprikával színezzük, és felöntjük vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a leveshez adjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és szintén a leveshez adjuk.

A galuskához a tojást a vajjal, sóval és a darával jól kikeverjük, és hozzáadjuk az egészen apróra darabolt medvehagymaleveleket, majd hűtőbe tesszük 20 percre. Addigra a leves elkészül, és lehet evőkanállal beleszaggatni a galuskákat. A galuska ne legyen se túl kemény, se túl lágy.

Ha feljönnek a levesünk felszínére, akkor elkészült, és lehet tálalni.

Megjegyzés

Frissítő hatású leves, és a galuska adja a löketet hozzá. A lényeg, hogy a hozzávalók frissek legyenek. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss