Elkészítés: A hagymát kockázzuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. A paprikát és paradicsomot kockázzuk, és összesütjük a hagymával. A gombát pucoljuk, kockázzuk, és a lecsós alappal pároljuk. Ha puha a gomba, akkor borsozzuk, pirospaprikázzuk, 1/4 részét félretesszük a pürésített gombapörköltnek, többi részét felengedjük vízzel, a pucolt-kockázott répát és a borsót hozzáadva puhára főzzük.
A maradék gombát pépesítjük, hozzáütünk 1 tojást, sózzuk-borsozzuk, és annyi lisztet teszünk bele, hogy galuskákat tudjunk a levesbe szaggatni belőle. Ezt meg is tesszük, majd ha a galuska megfőtt, tálaljuk a levest.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre